Praat met De Monitor (KRO/NCRV) in het Forum over ouderenzorg

mainImage
Praat met De Monitor (KRO/NCRV) in het Forum over ouderenzorg

Houd jij je bezig met ouderenzorg? In het Forum Zoetermeer is op 25 september (19:30-21:30 uur) een speciale bijeenkomst over dit thema met specialisten, ervaringsdeskundigen en geïnteresseerden, georganiseerd door het journalistieke onderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) en Bibliotheek Zoetermeer. Lees meer en meld je snel aan om mee te praten of als toehoorder, toegang is gratis.

De Monitor bespreekt maatschappelijke problemen die ontstaan door weeffouten in het systeem. Er worden ervaringen gedeeld, deskundigen aan het woord gelaten en er wordt gekeken naar mogelijke oplossingen. De kwesties gaan over onderwerpen waar iedereen in Nederland wel eens mee te maken heeft.

De Monitor Meeting heeft als doel het gesprek over thema’s die in het programma zelf aan de orde komen ook lokaal aan te gaan. Het Forum is daarvoor een voor de hand liggende en inspirerende plek en fungeert voor het eerst als locatie van dit debat. Deze keer vindt de Monitor Meeting plaats naar aanleiding van een eerdere televisie-uitzending van De Monitor over ouderenzorg.


Thema dat past bij het Forum


,,Het is een bekend maatschappelijk programma, met maatschappelijke onderwerpen die vaak gevoelig liggen," zegt Monique Verkaik, Coördinator Programmering bij het Forum Zoetermeer, tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Het is mooi dat wij met het Forum Zoetermeer dit ook lokaal kunnen neerzetten en bespreken. Dit thema past heel goed bij deze stad. En dit is één van de mooie voorbeelden van waar het nieuwe Forum Zoetermeer voor dient."
,,Dit soort debatavonden zorgt voor betrokkenheid van de inwoners, niet alleen als het gaat om het thema ouderenzorg en andere maatschappelijke kwesties, maar ook het Forum krijgt zo meer bekendheid. Fijn dat de KRO-NCRV ons deze kans biedt."

Wie zijn er aanwezig?


Teun van de Keuken is de presentator van het debat dat door een gemêleerd gezelschap zal worden bijgewoond. Zo zullen onder andere Tweede Kamerlid Corinne Ellemeet (GroenLinks), René Kant (huisarts en ervaringsdeskundige in het gebruik van het ‘behandelwensenformulier’), Leonie Vogels van STEM (Sterf op je Eigen Manier) en Rino Tetteroo (gepensioneerd orthopeed) acte de présence geven.

Verder zijn mevrouw Iedema en mevrouw Kiggen van Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer aanwezig en mogelijk ook vertegenwoordigers vanuit de Zoetermeerse politiek en medewerkers vanuit de Zoetermeerse klinische gezondheidszorg en thuiszorg.
Allen zullen zich buigen over behandelingen en medische ingrepen op latere leeftijd. Wat zijn de opties? Wat is verstandig? Wat willen de betrokkenen?

Er zijn nog kaarten


Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een (gratis) ticket. Inloop is vanaf 19:30 uur en na afloop is er een borrel.

Verkaik laat weten dat er na het debat van 25 september nog twee edities volgen dit jaar. ,,Deze eerste keer krijgen wij ondersteuning van de KRO-NCRV. Daarna is het de bedoeling dat wij het steeds meer zelf oppakken. Het is een pilot die we hier uitzetten, met ondersteuning van KRO-NCRV en ProBiblio, de overkoepelende bibliotheekorganisatie. Daar zijn we heel blij mee."


Foto: Digitaal Dagblad