Prison Island: dit verklappen wij je alvast!

16 August 2018, 11:53 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Gamecity Zoetermeer krijgt er, zoals wij onlangs al publiceerden, binnenkort een spectaculaire attractie bij met Prison Island. De werkzaamheden daarvoor aan de Wattstraat 20 zijn op dit moment in volle gang en het Zoetermeers Dagblad nam gisteren een kijkje in het cellencomplex in aanbouw, dat eind deze maand klaar zal zijn voor gebruik.

Prison Island is een concept dat uit Zweden komt en het heeft iets weg van Escape Rooms. Het is een real life-game waarbij je, door het oplossen van raadsels, het kraken van codes en het aangaan van fysieke uitdagingen, dient te ontsnappen uit de gevangenis. Een goede samenwerking is daarbij essentieel.

Puntensysteem


Het Prison Island-complex bestaat uit 24 cellen en deelnemers kunnen kiezen hoeveel cellen zij willen 'spelen'. Elke cel heeft zijn eigen uitdaging(en), waarbij je vier à vijf minuten de tijd krijgt om tot een oplossing te komen. Na het openen van de deur gaat de tijd in en bij rood licht is de missie mislukt. Een computer houdt via een speciaal puntensysteem bij hoe een gezelschap het er vanaf brengt. Voor aanvang is er een plenaire uitleg in de briefing room.

Op zaterdag 1 september zal Prison Island voor het eerst in gebruik worden genomen en donderdag 30 augustus is er een officieel openingsmoment in aanwezigheid van pers en speciale genodigden.

Ewald Hulleman, operationeel manager van Gamecity Zoetermeer, verheugt zich op de komst van de attractie. ,,Het is echt heel gaaf," zegt hij tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Wij zijn de enige met Prison Island in Zuid-Holland. We hebben al wat reserveringen binnen. Ik verwacht dat er heel wat mensen op af gaan komen."

Reserveren


Zowel kleine gezelschappen (vanaf drie, vier personen) als grote groepen zijn welkom. Meer weten, de tarieven bekijken of alvast reserveren? Ga dan naar de website van Gamecity Zoetermeer of bel/mail naar 079-342 6226/[email protected].

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.