Projectbezoek woningrenovatie Palenstein

mainImage
Projectbezoek woningrenovatie Palenstein

ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert voor woensdag 29 augustus (19:00-20:30 uur) een projectbezoek aan Palenstein in het kader van de woningrenovatie die daar plaatsvindt. In de wijk worden 120 bestaande huizen van corporatie De Goede Woning getransformeerd tot energieneutrale woningen (nul op de meter). Dat betekent dat het huis evenveel (of meer) energie opwekt als het nodig heeft voor het huis(houden). Christine Smit-Vriesema van A3 Architecten en Machiel Peltenburg van Dura Vermeer geven een toelichting over die transformatie.

De bedoeling is dat Palenstein de eerste aardgasloze wijk van Zoetermeer wordt. Vanwege de grootschalige renovatie, er komt veel nieuwbouw met name gericht op gezinnen, worden/zijn er diverse flats gesloopt.

Aanmelden 


Aanmelden voor het projectbezoek is noodzakelijk. Dat kan via deze pagina. Er zijn geen kosten aan verbonden. De locatie van het projectbezoek is de Van der Maasstraat 46 in Zoetermeer.

Organisator ArchitectuurPunt Zoetermeer, gevestigd in Forum Zoetermeer, is een stichting in oprichting. Ze zijn dit jaar van start gegaan als centraal ontmoetingspunt voor onafhankelijke uitwisseling van informatie en ideeën over de kwaliteit van architectuur en leefomgeving tussen iedereen die in Zoetermeer woont, werkt, bouwt of recreëert. ArchitectuurPunt Zoetermeer organiseert lezingen, excursies en stadsdialogen en werkt daarbij onder meer samen met Onze Zoetermeerse Bouwsociëteit, Schatbewakers, Historisch Genootschap Oud Soetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer en de gemeente.

Foto: transformatie woningen in Palenstein.


| Foto: Digitaal Dagblad