PvdA: behoud Nationaal Videogame Museum

18 June 2018, 13:00 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

PvdA Zoetermeer wil dat het Nationaal Videogame Museum voor de stad behouden blijft. Het is nog onzeker of het museum in de Passage van het Stadshart, vorig jaar gestart als pilot, zal voortbestaan.

,,Het museum is een doorslaand succes en heeft sinds de start al ruim 20.000 bezoekers gehad, al dubbel zoveel als in eerste instantie gedacht," licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe. ,,Daarom willen we dit unieke museum behouden voor de stad. Het is zelfs genomineerd voor de prijs van het 'Beste Uitje van Nederland'. Het Nationaal Videogame Museum is razend populair, niet alleen bij oudere jongeren vanwege de games van vroeger, maar vooral ook bij een jonger publiek. Het museum vernieuwt veel en blijft daarmee interessant voor bezoekers."

De PvdA verzoekt het college alles op alles te zetten om, in overleg met de museumdirectie en eigenaar Hasan Tasdemir, de Zoetermeerse trekpleister op dezelfde plek te laten zitten. ,,Het liefst natuurlijk voor een langere periode of zelfs permanent. Indien de Passage geen permanente oplossing of oplossing voor langere tijd is, wil de partij dat een andere locatie gezocht wordt."