PvdA: Overweeg verkoop De Driesprong

mainImage
PvdA: Overweeg verkoop De Driesprong

PvdA Zoetermeer verzoekt het college om te onderzoeken of een verkoop van Zwembad De Driesprong aan een particuliere eigenaar tot de mogelijkheden behoort. De partij zal hier vanavond tijdens de raadsvergadering een amendement over indienen.

Aanleiding is de komst van het nieuwe zwembad in het Van Tuyll Sportpark, waarover de partijen vanavond stemmen. In het geval van groen licht zal De Driesprong zijn deuren sluiten, omdat de kosten voor de gemeente anders te hoog zouden zijn om de boel draaiende te houden.

,,We hebben in onze stad ook een aantal sportscholen die in hun eigen pand kinderen leren zwemmen. Er zijn de afgelopen jaren veel particuliere zweminstituten bijgekomen. Mogelijk is één of meerdere van deze partijen geïnteresseerd in het overnemen van De Driesprong," aldus commissielid Sicco Louw. ,,Inwoners van het centrum van Zoetermeer zouden dan ook dicht in de buurt kunnen (leren) zwemmen. Daarbij komt dat de sportzalen in het complex goed gebruikt worden door scholen in de omgeving en door verenigingen. Als De Driesprong in particuliere handen komt, wil de gemeente wellicht de sportzalen blijven huren."


Foto: Digitaal Dagblad