PvdA Zoetermeer wil reling bij halte De Leyens terug

mainImage
PvdA Zoetermeer wil reling bij halte De Leyens terug

PvdA Zoetermeer heeft bij het college schriftelijke vragen ingediend over de hellingbanen van de RandstadRail bij halte De Leyens. Bij de nieuwe bestrating is de metalen geleiding langs de randen van de hellingbaan weggehaald, zo liet een inwoner weten aan de politieke partij. De PvdA is daar niet blij mee.

'Juist mensen met een beperking, die moeilijk kunnen lopen of aangewezen zijn op een rolstoel, een rollator of een scootmobiel, zijn gebaat bij houvast langs de randen van de hellingbanen. Ook voor mensen met een kinderwagen is dit veiliger. Met name bij kans op gladheid is de narigheid niet te overzien als men van zo'n hellingbaan afschiet, nog los van het element aansprakelijkheid,' aldus PvdA Zoetermeer.

Raadslid Susanne Bout: ,,De PvdA wil er bij de gemeente Zoetermeer voor pleiten om de (oorspronkelijke metalen) geleiding langs de hellingbanen terug te plaatsen, en indien van toepassing ook bij andere haltes. En in deze tijd van het jaar, met kans op gladheid, zou dit moet spoed moeten gebeuren. Het feit dat de feestdagen eraan komen of dat het college kerstreces houdt mag hierbij absoluut geen vertraging opleveren."


Foto: Digitaal Dagblad