mainImage

Raad geeft akkoord voor bouwplannen FC Zoetermeer

Afbeelding is niet meer beschikbaar
15 mei 2018, 16:02 uur
Algemeen

De gemeenteraad stemde gisteravond in met de bouwplannen van voetbalvereniging FC Zoetermeer. Hiermee is er groen licht voor de komst van een nieuwe was- en kleedaccommodatie op het complex aan de Scheglaan in Rokkeveen. Met het project is een krediet van ruim 1 miljoen euro gemoeid.

[caption id="attachment_49356" align="alignleft" width="250"] Anita Cleef.[/caption]

Alle partijen waren voor het voorstel, behalve Zoetermeer Vooruit. De tweekoppige fractie vindt dat er meer rekening had kunnen worden gehouden met de duurzaamheid. Ook de kosten vallen iets hoger uit, maar voor de andere partijen is dat geen onoverkomelijk probleem. De Toegankelijkheidsraad zal betrokken worden bij het bouwtraject, zodat de nieuwe accommodatie na oplevering voor iedereen goed toegankelijk is.

,,Ik ben erg blij met het besluit," zegt FC Zoetermeer-voorzitter Anita Cleef tegen www.zoetermeersdagblad.nl. ,,Nu gauw verder met de uitwerking en het eerste symbolische paaltje slaan." Ze erkent de kritiek wat betreft de duurzaamheid. ,,Dat had beter gekund."

Bijna 600 vierkante meter


Het nieuwe gebouw van ongeveer 590 vierkante meter zal bestaan uit twaalf kleedkamers met sanitair, bergruimte en een EHBO/massageruimte. Het gebouw komt te liggen aan de achterkant van het terrein. Het clubgebouw van FC Zoetermeer, eigendom van de vereniging, blijft voorlopig staan en zal over een aantal jaar door de vereniging vervangen worden door een nieuw clubgebouw.

Foto: het complex van FC Zoetermeer aan de Scheglaan in Rokkeveen.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad