Raadsleden zetten zich in voor verkeersveiligheid

mainImage
Raadsleden zetten zich in voor verkeersveiligheid

De landelijke fietsverlichtingsactie van de ANWB bracht raadsleden Juliëtte Meurs-Troch en Yvonne Bink-Winterkamp van de politieke partij Zoetermeer Vooruit op een idee. Op diverse plekken in de stad brachten zij gisteren 'geheugensteuntjes' in de buurt van middelbare scholen aan om de jeugd te wijzen op het belang van fietsverlichting in de winterperiode. Onder meer bij het Alfrink en ONC gingen de Zoetermeerse politici met sjabloon en spuitbus aan de slag.

[caption id="attachment_60293" align="alignleft" width="300"] Bij ONC Parkdreef.[/caption]

,,Toen wij vernamen van de actie van de ANWB waren we meteen enthousiast. Wat een kleine moeite om even rondom de scholen met een sjabloon en een spuitbus met krijt waarschuwingen te plaatsen om je licht aan te doen," aldus Meurs-Troch. ,,We zijn zondagmiddag met een deel van de fractie op pad gegaan en hebben ons best gedaan. Nu maar afwachten of de jongeren er in ieder geval over nadenken om hun licht aan te doen als ze straks naar huis gaan. Wij hopen van wel en wilden ze graag met dit ludieke geheugensteuntje helpen."

Met de Lichtbrigade gaat de ANWB dit jaar voor de zesde keer het land in om iedereen te wijzen op het belang van fietsverlichting. Dit maatschappelijke project van de ANWB is tevens Nederlands grootste fietsverlichtingsactie met 11.000 vrijwilligers en meer dan 2600 landelijke acties in de maand oktober.


Foto: Digitaal Dagblad