Raadslid onder vuur bij discussie Plataanhout: 'Echt een vervelende opmerking'

mainImage
Raadslid onder vuur bij discussie Plataanhout: 'Echt een vervelende opmerking'

Bij de Commissievergadering Stad werd maandagavond gesproken over het voorstel van de grondexploitatie voor de 27 woningen aan het Plataanhout in Rokkeveen. Yvonne Bink-Winterkamp van Zoetermeer Vooruit kreeg het daarbij flink te verduren. Het raadslid gaf aan tegen de plannen te zijn, in tegenstelling tot het overgrote deel van de fracties, en dat kwam haar op een reeks vragen van verbaasde raadsleden te staan.

Bink-Winterkamp: ,,Natuurlijk weten wij dat er een tekort is aan woningen in Zoetermeer en dat er flink gebouwd moet worden. Maar groen in de stad is ook erg belangrijk. Wij denken dat het beter is de 27 woningen op te laten nemen in het (bredere bouwplan voor het, red.) Entreegebied van Zoetermeer. We moeten de kleine groene plekjes in Zoetermeer koesteren."

Esmael Zamani (D66), Jordy Boerboom (GroenLinks), Margot Kraneveldt (PvdA), Ivan Beij (SP) en Rob Duiven (VVD) konden zich niet in dat betoog vinden. Vooral bij Boerboom was de verbazing groot.

'Wees eerlijk'


,,Bent u dan ook straks zo eerlijk dat we in het Entreegebied of de Binnenstad allemaal torenflats gaan neerzetten waar inwoners ook niet blij mee zullen zijn, want dat is wel de keuze. Wij zien het liefste ook zo min mogelijk groen verdwijnen, maar we zitten nou eenmaal in dat grote spanningsveld tussen enerzijds woningentekort en anderzijds groenbehoud. Hoe kijkt u daar dan tegenaan? Wees dan ook eerlijk dat u daarin keuzes maakt."

Bink-Winterkamp: ,,Wij maken daar zeker keuzes in. We zijn ook helemaal nog niet bezig met de torenflats in het Stadshart. We hebben het nu over Plataanhout en daar zijn we gewoon tegen bebouwing."

Boerboom: ,,Dat vind ik een te makkelijke reactie. U moet toch echt eerlijk zijn; waar gaat u uiteindelijk voor? Of zegt u: nee, we accepteren die wachtlijsten die er zijn, want dat is ook een keuze die u kunt maken, maar wees wel eerlijk alstublieft." Bink-Winterkamp: ,,Ik vind het een beetje vervelend dat u mij nu persoonlijk aanspreekt op het feit dat ik eerlijk moet zijn. Dat ben ik. Ik vind dat echt een vervelende opmerking."

Foto: Yvonne Bink-Winterkamp bij de spreektafel (links) in discussie met Jordy Boerboom (2e van rechts).

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad