Rabobank en Pro Patria sluiten sponsordeal

mainImage
Rabobank en Pro Patria sluiten sponsordeal

Rabobank Zoetermeer en Gymnastiekvereniging Pro Patria sloten gisteren een sponsorovereenkomst voor drie jaar. Het partnership houdt in dat de naam van Rabobank op de nieuwe trainingspakken van de paar honderd wedstrijdsporters van Pro Patria zal komen. Daarnaast zal de bank de sportclub gaan ondersteunen bij het introduceren van het zogeheten 'beweegdiploma'.

,,Heel mooi dat een grote partij als Rabobank ons gaat sponsoren," reageerde Pro Patria-voorzitter Jerry van der Ziel na de ondertekening in het Rabobank-kantoor aan Centrum West. ,,Zeker in het kader van de fusie en samenwerking met CGV Zoetermeer (Christelijke Gymnastiekvereniging Zoetermeer, red.) die eraan komt, is dat interessant. Hiermee kunnen we alle leden die aan wedstrijdsport doen in een mooi pak steken waar beide namen opstaan."

Het introduceren van het zogeheten 'beweegdiploma' is de andere pijler binnen het sponsorcontract. ,,Je moet dit zien als een soort zwemdiploma, maar dan voor mensen die bewegen. Iedereen kan bewegen, maar dan wordt het, aan de hand van getoetste basiskennis, officieel. We zien dat kinderen te weinig bewegen en hiermee willen we dat gat opvullen. Gymnastiek is de basis van iedere sport. Rabobank ondersteunt ons in het neerzetten en organiseren van dat beweegdiploma," aldus Van der Ziel tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

Bewegen & vitaliteit 


Volgend jaar zal het beweegdiploma vorm krijgen. Bert van Vliet, rayondirecteur van Rabobank Zoetermeer, is blij dat het ongeveer 2400 leden tellende Pro Patria zijn sociale functie in de wijken zeer serieus neemt. ,,Pro Patria pakt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bewegen en vitaliteit, die zaken vinden wij bij Rabobank enorm belangrijk. Sportverenigingen vormen het cement van de samenleving en wij vinden het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn in de vorm van sportverenigingen, die dus ook een deel van hun maatschappelijke rol kunnen oppakken."

Foto: Jerry van der Ziel (rechts vooraan) en Bert van Vliet.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad