Records bij hoogspringwedstrijd Ilion

mainImage
Records bij hoogspringwedstrijd Ilion

Atletiek- en recreatievereniging Ilion was gisteravond voor de vijftiende keer het decor van de jaarlijkse Klaverblad International Highjump Meeting, een hoogspringwedstrijd met een sterk internationaal deelnemersveld bestaande uit de nodige top tien-atleten op de wereldranglijst. Deelnemen kan alleen op uitnodiging.

Bij de vrouwen waren de Zweedse Erika Kinsey en Italiaanse Elena Vallortigara de grote blikvangers. Laatstgenoemde sprong een nieuw persoonlijk record met 1,96 meter. Kinsey bleef haken op 1,94 meter waardoor zij de nummer vier op de wereldranglijst wordt. Ilion-atlete Mirela Demireva uit Bulgarije liet deze thuiswedstrijd aan zich voorbijgaan in verband met overbelasting door een teveel aan wedstrijden.

Bij de mannen wist Douwe Amels (Ilion) Nederland te vertegenwoordigen op het podium. Met een sprong van 2,20 meter eindigde hij tweede, gelijk met de Engelse David Smith. De grote winnaar bij de mannen was de Brit Allan Smith, want hij sprong als enige een hoogte van 2,23 meter.

Ook bij de talentenwedstrijd werd het record flink aangescherpt naar 2,14 meter, gesprongen door de Duitse Luca Meinke. Peter Siers en Emile Verdonck eindigden respectievelijk als tweede en derde met een hoogte van 2,07 meter.

Boris Klaver


Naast de officiële wedstrijd had Ilion een bijprogramma georganiseerd voor de jeugd en pupillen. Er werden clinics gehouden en er was een instuifwedstrijd. Bij deze wedstrijd verbeterde Boris Klaver zijn eigen wereldrecord van afgelopen weekend met nogmaals één centimeter tot 1,38 meter.

Foto: Elena Vallortigara springt een PR van 1,96 meter.

Fotograaf: Margreet Broersen.


| Foto: Digitaal Dagblad.