Reizigers te gast in Forum: 'Je moet verdwalen om ergens te arriveren'

mainImage
Reizigers te gast in Forum: 'Je moet verdwalen om ergens te arriveren'

In het Forum Zoetermeer vond gistermiddag de derde editie plaats van de maandelijkse Talkshow Boek&Meer, waarbij boeken en de actualiteit besproken worden aan de hand van een thema. Dit keer stond 'reizen' centraal, met als gasten romanschrijver/muzikant Auke Hulst en de uit Zoetermeer afkomstige reisblogger Michelle Klaverstijn en (stem)acteur/musicalster Milan van Weelden. Presentator Laurens de Groot voelde hen aan de tand over hun werk en de daaruit voortvloeiende reiservaringen. Ondanks het zomerse weer had nog een groep van ruim tien à vijftien mensen de moeite genomen om op de tribune plaats te nemen.

Stellingen


Ter opening waren er een paar stellingen voor het trio, waaronder; 'niet alle dwalers zijn verdwaald' en 'niets kan ervaring vervangen'. Hulst antwoordde: 'Je moet verdwalen om ergens te arriveren.' De schrijver was onder meer te gast om zijn meest recent gepubliceerde boek 'Motel Songs' te bespreken. Een boek dat ook een CD bevat met liedjes die hij tijdens een roadtrip door Amerika vervaardigde.

Een reis die in het teken stond van zelfreflectie en het bezoeken van sterfplekken van beroemde muzikanten, kunstenaars, muzikanten die hem inspireren, zoals Ernest Hemingway. Hulst speelde in het Forum Zoetermeer enkele nummers op zijn gitaar en hij las voor uit zijn werk.

Van Weelden vertelde over zijn reizen als musicalacteur en beschreef zijn geliefde Harry Potter-boeken als 'crack op letters'. Klaverstijn - 'op driewielen al onvindbaar' - ging dieper in op haar reisverslaving. Ze groeide op in Zoetermeer, maar is hier bijna nooit. Altijd op reis, haar avonturen delend op travellifestyle.nl.  Verder kwamen de meest gênante reiservaringen van het drietal voorbij, waarbij Hulst bekende een keer te hebben staan overgeven in Ethiopië, onder toeziend oog van honderden locals.

Famous last words 


Voordat de gasten na ruim anderhalf uur met een fles wijn bedankt werden, mochten ze afsluiten met hun 'famous last words'. Van Weelden: 'Praat met locals tijdens je reizen.' Klaverstijn gaf een boekentip en Hulst sloot af met de woorden; 'blijf rustig als het mis gaat'.


Foto: Digitaal Dagblad