Rick de Bruijn winnaar scholierendebat MBORijnland

mainImage
Rick de Bruijn winnaar scholierendebat MBORijnland

Rick de Bruijn is uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse scholierendebat van MBORijnland. Hij is één van de ruim 90 eerstejaars ICT-studenten die vanochtend met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer. Namens de gemeenteraad trad Jeremy Mooiman (PVV) op als debatleider. De jury bestond uit de raadsleden Yvonne Bink-Winterkamp (Zoetermeer Vooruit), Jordy Boerboom (GroenLinks), Jeffrey van Gils (VVD) en Frank Schoonbeek (D66).

Er werd in de voorrondes gedebatteerd aan de hand van diverse stellingen waaronder; 'alle vormen van social media hebben een slechte invloed op jongeren' en 'mobiel telefoneren op de openbare weg dient verboden te worden.' Na de eerste debatrondes koos de jury vier kandidaten uit voor het eerste finaledebat over de stelling 'iedereen moet verplicht orgaandonor worden'.

Vier finalisten & wisseltrofee


Rick de Bruijn, Kylian van Lange, Youp van Leeuwen en Jonah Mercera bonden daarbij de strijd met elkaar aan. Na nog een laatste ronde tussen Jonah en Rick, riep de jury Rick uit tot winnaar. Hij kreeg de wisseltrofee overhandigd.

Dit scholierendebat maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Ria Revier van MBORijnland. Ter voorbereiding op het debat kregen de studenten onder meer tips voor goed debatteren. Voor de gemeenteraad past het debat binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

Foto: Rick de Bruijn (midden vooraan) met zijn trofee, omringd door medescholieren en raadsleden.


Foto: Digitaal Dagblad