Zoetermeers Dagblad | Rondleiding in Natuurtuin op 28 april

Rondleiding in Natuurtuin op 28 april

mainImage

Op zondag 28 april is er opnieuw een rondwandeling in de Natuurtuin Zoetermeer onder leiding van een natuurgids. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

In de tuin kun je genieten van voorjaarsbloeiers zoals zomerklokjes en slanke sleutelbloemen en de prachtschubwortel en dotterbloemen staan volop in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten en bij mooi weer zijn insecten zoals bijen, koninginnenhommels en vlinders goed te zien.

Ook kunnen de deelnemers aanschouwen wat er afgelopen winter aan onderhoud is gepleegd door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuurtuin en vrijwilligers van de Knotgroep Meer en Woud. Paden zijn aangevuld, trappetjes opgehaald, riet is gemaaid en er zijn nieuwe eendenkorven geplaatst en nieuwe struikjes geplant.

Honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin minder goed toegankelijk. Er wordt wel gewerkt om de Natuurtuin voor deze groepen beperkt toegankelijk te maken.


Foto: Tilly Kester