Rosier: 'Komende vrijdag conceptakkoord coalitie'

mainImage
Rosier: 'Komende vrijdag conceptakkoord coalitie'

Er zal komende vrijdag een conceptakkoord gepresenteerd worden voor de nieuw te vormen coalitie tussen VVD, LHN, GroenLinks, CDA en D66. Dat liet formateur Marc Rosier afgelopen maandag weten tijdens de raadsvergadering. De vijf partijen zijn sinds vorige maand met elkaar in gesprek, nadat er geen draagvlak was voor een samenwerking tussen VVD, LHN, GroenLinks en D66.

,,Die gesprekken verlopen in een positieve en constructieve sfeer en we boeken ook goede vooruitgang. Het gaat zelfs zo dat we de contouren van het coalitieakkoord beginnen te zien," aldus Rosier, die net als afgelopen vier jaar weer als wethouder plaats zal nemen in het college. ,,Gezien deze voortgang verwachten wij komende vrijdag een concept-coalitieakkoord te kunnen opleveren."

[caption id="attachment_46482" align="alignleft" width="250"] Marc Rosier. Fotograaf: John Brussel.[/caption]

Op dinsdagavond 22 mei tijdens een plenaire commissiebijeenkomst krijgen de raadsleden de mogelijkheid om te reageren op het akkoord. Het betreft dan vooral een feitencheck en in mindere mate meningsvorming. Op 23 mei is er een inwonersbijeenkomst.

Rosier: ,,Daarvoor wordt een brede afspiegeling uitgenodigd." Ook de raadsleden zijn dan weer welkom. Andere inwoners/ondernemers kunnen schriftelijk of digitaal reageren. Op dinsdag 29 mei is er een debat over de inhoud van het conceptakkoord, waarna de benoeming van het nieuwe stadsbestuur mogelijk aan de orde komt.

Foto: de nieuwe gemeenteraad in het eveneens nieuwe onderkomen in het Stadhuis-Forum.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad.