Rotterdam The Hague Airport kort plat

mainImage
Rotterdam The Hague Airport kort plat

Alle inkomende en uitgaande vluchten op Rotterdam The Hague Airport lagen woensdagmiddag een korte tijd plat. Ook op Schiphol konden vliegtuigen een korte tijd niet landen of opstijgen. De oorzaak was een storing in het communicatiesysteem dat contact legt tussen de Luchtverkeersleiding (LVNL) en de piloten, zegt een woordvoerster van LVNL.

Vier vluchten waren onderweg naar Rotterdam. De luchtverkeersleiding besloot dat het toch mogelijk was om hen te laten landen in Rotterdam. Reizigers in Rotterdam hebben weinig last ondervonden van de landelijke storing, zo meldt een woordvoerder. Eén vlucht naar Palma de Mallorca vertrok later, maar verder verloopt alles inmiddels weer volgens het reguliere schema. In totaal duurde de storing ongeveer vijftig minuten.

Eindhoven Airport heeft helemaal geen last van de storing bij de Luchtverkeersleiding op Schiphol. Het vliegverkeer verliep normaal. Een vlucht van Transavia uit Malaga richting Schiphol is uitgeweken en in Eindhoven geland, aldus een woordvoerder.


Foto: Digitaal Dagblad