Zoetermeers Dagblad | Roxane van Iperen te gast in Forum

Roxane van Iperen te gast in Forum

mainImage

Op dinsdag 30 april is schrijfster Roxane van Iperen te gast in het Forum Zoetermeer waar zij vertelt over haar bestseller ’t Hooge Nest. Zij reconstrueerde de geschiedenis van een villa in het Gooi waar in de Tweede Wereldoorlog twee Joodse zusjes onderdoken. Janny en Lien Brilleslijper ondernemen vanuit dit huis actie tegen de Duitse bezetter en dat pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken.

't Hooge Nest groeide uit tot één van de grootste onderduikadressen van Nederland. Deze lezing is een activiteit in het kader van het Bevrijdingsfestival en in samenwerking met Floravontuur. De lezing start om 20.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer aan het Stadhuisplein 1. Met boekverkoop en signeersessie. Kaarten kosten € 5,00 en deze zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Roxane van Iperen (1976) is jurist en schrijver. In 2016 verscheen haar roman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 verscheen 't Hooge Nest, een boek over het huis waarin de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper tijdens de Tweede Wereldoorlog een onderduik- en verzetscentrum opzetten. Met heel veel moed, vindingrijkheid, doorzettingsvermogen én hulp van anderen konden deze zussen vele mensen een onderduikadres bieden. Van Iperen reconstrueert heel minutieus de hele geschiedenis van de zussen en hun woning, nadat ze in haar pas aangekochte huis overal schuilplaatsen ontdekte.