Scholenprogramma bij festival Klassiek Zoetermeer

mainImage
Scholenprogramma bij festival Klassiek Zoetermeer

Ook dit jaar kunnen alle Zoetermeerse basisscholen weer meedoen met workshops en interactieve voorstellingen tijdens het scholenprogramma van festival Klassiek Zoetermeer (voorheen Klassiek op het Water). Het festival vindt plaats in de week van 2 tot en met 6 juli 2018 en de organisatie is in handen van CKC & partners en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Tijdens de eerste editie van dit festival in 2010 deden circa 500 kinderen mee en vorig jaar bijna 3000. ,,Het programma wordt zeer gewaardeerd door de scholen. Dat zien we terug in de evaluaties, maar ook in de groei in het aantal deelnemende scholen," zegt Joep Annegarn, adjunct-directeur CKC & partners. ,,Klassieke muziek is een genre dat kinderen niet altijd vanzelfsprekend meekrijgen in hun (muzikale)opvoeding. Daarom vinden wij het extra belangrijk dat klassieke muziek door dit festival toegankelijk wordt gemaakt voor een groot publiek en voor kinderen in het bijzonder."

Voor alle groepen in het basisonderwijs zijn er workshops en/of voorstellingen, waaronder 'Feest der Violen' van viooldocent Rita Mendes. Tijdens deze workshop maken de kinderen – die vaak nog nooit een viool hebben aangeraakt – actief kennis met de viool en geven ze gezamenlijk een miniconcert.

Primeur


Nieuw dit jaar is: 'Retteketet, een mega danspektakel'. In deze workshop leren de kinderen een dans die ze ook tijdens het avondprogramma op 5 juli op de Markt, met live begeleiding door The Hague Brass, met honderden kinderen tegelijk kunnen uitvoeren. Het scholenprogramma is te vinden op www.cultuuropschool.nl. Alle scholen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen per e-mail.

Tijdens het Festival Klassiek Zoetermeer (voorheen Klassiek op het Water) vinden er door heel Zoetermeer activiteiten plaats. Het doel van het festival is om klassieke muziek toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Fotograaf: Marco Zwinkels.


| Foto: Digitaal Dagblad.