Zoetermeers Dagblad | Zoetermeerse scouts starten nieuwe seizoen met overvliegfeest

Zoetermeerse scouts starten nieuwe seizoen met overvliegfeest

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Scoutinggroep John McCormick (JMC) gaat dit weekend van start met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep).

Vanavond om 18:30 uur verzamelen alle leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Daar worden per leeftijdsgroep de tenten opgezet, gevolgd door een avondprogramma met kampvuur. Na de overnachting volgt een gezamenlijk ontbijt. Het ochtend programma bestaat uit een groots spel. Morgen rond 13:00 uur start het werkelijke overvliegen, op een manier die door de organisatie nog geheim wordt gehouden.

Na de seizoensouverture starten de nieuwe speltakken bij scoutinggroep John McCormick. Elke week houden de scouts hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyllsportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Door het overvliegen van de oudste scouts van elke speltak komt er bij een aantal leeftijdsgroepen plek voor nieuwe leden en begeleiding.


Foto: Digitaal Dagblad