Slechte ontvangst Oosterheem, VVD is het zat

mainImage
Slechte ontvangst Oosterheem, VVD is het zat

VVD Zoetermeer vraagt zich af wanneer de mobiele ontvangst via providers Vodafone en KPN in Oosterheem en delen van Noordhove goed genoeg is. Nog altijd ondervinden wijkbewoners problemen met het bereik. De nieuwe VVD-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college, dat wat de partij afgelopen jaren al vaker deed over dit onderwerp.

,,Na schriftelijke vragen van de VVD Zoetermeer over het slechte bereik eind 2016, heeft het college vorig jaar gesproken met deze telecomproviders. In juni vorig jaar meldde het college aan de gemeenteraad: 'voor KPN en VodafoneZiggo geldt dat de dekking in Oosterheem onvoldoende is. Voor VodafoneZiggo geldt dit ook voor delen in Noordhove. Beide providers willen graag de bereikbaarheidsproblemen oplossen'. Er werd door de providers ook al naar concrete locaties gezocht voor (tijdelijke) zendmasten," aldus VVD Zoetermeer.

Maar ondanks de positieve geluiden van het stadsbestuur uit juni 2017, is de mobiele ontvangst nog altijd onvoldoende, stelt VVD Zoetermeer. De partij wil dat beide providers nu vaart gaan maken met betere ontvangst. ,,Waar nodig en mogelijk dient de gemeente mee te werken hieraan."

Foto: de nieuwe fractie van VVD Zoetermeer.


Foto: Digitaal Dagblad