Zoetermeers Dagblad | Slotbijeenkomst energiesafari's Zoetermeer

Slotbijeenkomst energiesafari's Zoetermeer

mainImage

Deze week vond de afsluitende bijeenkomst plaats van de energiesafari’s die in Zoetermeer zijn gehouden. Bijna 120 inwoners gingen met een thermograaf op pad om te zien waar er warmte uit de woning lekt.

Tijdens de slotbijeenkomst vertelde thermograaf Pim Halkes van 4HOME2 over zijn bevindingen tijdens de safari’s. Hij maakte 170 foto’s, waaruit onder meer bleek dat er vaak warmte lekt bij de overgang van het dak naar de schoorsteen en op de begane grond bij de rand langs het maaiveld. Frank Prins, adviseur bij Reimarkt, gaf toelichting over de maatregelen die inwoners kunnen nemen om hun huis te verduurzamen.

Wethouder Robin Paalvast (energietransitie) is enthousiast over dit initiatief: "Met de energiesafari’s wil de gemeente in samenwerking met Reimarkt inwoners informeren over de meest effectieve manieren om de woning te verduurzamen."

Particuliere woningeigenaren in verschillende delen van Zoetermeer werden afgelopen maanden uitgenodigd om deel te nemen aan een energiesafari. Twee straten en twee VvE’s vroegen zelf een energiesafari aan. Komend jaar worden nieuwe wijken geselecteerd voor deelname. De nieuwe safari’s vinden plaats vanaf januari 2020.