SP-amendement voor toegankelijk zwembad aangenomen

mainImage
SP-amendement voor toegankelijk zwembad aangenomen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond over de locatie van het nieuw te bouwen zwembad, diende SP Zoetermeer een amendement in waarbij de SP aan het raadsbesluit toegevoegd wil hebben dat de Toegankelijkheidsraad intensief bij de bouw van het nieuwe zwembad wordt betrokken. Dit amendement is unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

,,We zijn erg blij met dit resultaat, aldus Ineke van den Berg, raadslid voor de SP. ,,Maar we zijn er nog niet. We moeten aandacht blijven vragen voor de toegankelijkheid van openbare gebouwen en gelegenheden. Het zwembad zal ook intensief gebruikt worden door mensen met beperkingen. Dan moet je zorgen dat ook zij daar zo zelfstandig mogelijk gebruik van kunnen maken. De intentie van dit college is er absoluut, daar twijfelen we niet aan, maar de uitvoering is vaak een ander verhaal."

Van den Berg noemt een voorbeeld. ,,Als we kijken naar het Stadhuis, waarin door het vorige college ook werd toegezegd dat het toegankelijk zou zijn, is er toch echt iets misgegaan. Voor mensen met beperkingen is het een ramp. Nog maar een paar weken geleden hebben wij een ervaringstour gemaakt die door de Toegankelijkheidsraad georganiseerd werd. Daarbij hebben wethouders en raadsleden zelf ervaren hoe ontzettend moeilijk het is om met een beperking door openbare gebouwen te manoeuvreren én dat het Stadhuis helemaal niet zo toegankelijk is! Dat mag in de toekomst echt niet meer gebeuren."


Foto: Digitaal Dagblad