SpaaQ: jubileum & bijzonder bedrijfsuitje

mainImage
SpaaQ: jubileum & bijzonder bedrijfsuitje

Een bijzonder moment voor het Zoetermeerse bedrijf SpaaQ: het hypotheekadvieskantoor in Rokkeveen bestaat komende dinsdag 21 augustus precies drie jaar. Eigenaar Bennie de Jong blikt terug en vooruit op de ontwikkeling van zijn onderneming én op een wel heel bijzonder teamuitje.

,,Na drie jaar begin je pas echt de Zoetermeerse markt te kennen en merk je wat Zoetermeerders belangrijk vinden. Als je dat eenmaal door hebt... En drie jaar, dat zegt toch wel iets. We hebben in deze periode echt wat neergezet. Het bedrijf is niet na het eerste jaar al geklapt, al heb je in de eerste drie jaar vaak wel wat moeilijkheden. Bijvoorbeeld: hoe kom je aan je klanten? We begonnen met familie, vrienden en kennissen, maar daarna moet het ergens anders vandaan komen. Hoe doe je dat? Ieder bedrijf ondervindt daar problemen van. Uiteindelijk gaat het denk ik, om wie je bent, vanzelf. Mensen gaan je leren kennen."

De Jong vertelt vol passie over het in 2015 opgerichte SpaaQ. Ondertussen is zijn bedrijf zo'n 500 à 600 hypotheken en klanten verder. Is hij verbaasd? ,,Ja en nee. Aan de ene kant niet, want als je een idee ontwikkelt en lanceert, dan verwacht je dat je daarmee sky high gaat. Maar dat is juist niet gebeurd en misschien is dat ons succes geweest. Op het moment dat dat wel was gebeurd, hadden we nooit de kwaliteit kunnen garanderen die we klanten nu wel konden geven. Wel verbaasd ben ik over het feit dat het niet zo hard ging als verwacht. Maar ik ben blij en dankbaar hoe het uiteindelijk is gegaan."

De in 1994 geboren De Jong is als één van de jongste hypotheekadviseurs van Nederland met een eigen kantoor trots op de behaalde mijlpaal. ,,Dit geeft een fantastisch gevoel. En om als jongste hypotheekadviseur al drie jaar actief te zijn in deze branche is ook heel leuk."

Kijkend naar de toekomst denkt De Jong dat de periode 2015-2018 slechts de opmaat is naar een volgende fase. ,,We zijn nog lang niet uitontwikkeld. De aankomende twee jaar zijn heel belangrijk, want daarin gaan we de volgende stap zetten, na nu een belangrijke basis te hebben neergelegd. De speerpunten blijven: kwaliteit naar de klanten toe, snelheid en veelzijdig aanbod."

Daarnaast zal de communicatie steeds meer een prominente rol innemen bij SpaaQ. Met de opkomst van WhatsApp in de voorbije jaren voorziet De Jong dat daar nog terreinwinst valt te boeken. ,,Op het moment dat je 's avonds een appje stuurt met een vraag over jouw dossier en je krijgt direct antwoord, dat is super. Ik wil er meer naartoe dat klanten, op het moment dat ze niet aan het werk zijn, met vragen bij ons terecht kunnen. Bijvoorbeeld tussen 13:00 en 22:00 uur 's avonds, vanaf de lunchpauze tot na de werkuren."

Bijzonder bedrijfsuitje


[caption id="attachment_55116" align="alignright" width="300"] Spa-Francorshamps. Fotobron: ANP.[/caption]

Op 21 augustus is het moment daar, dan viert SpaaQ zijn derde verjaardag. Wat er voor festiviteiten op de planning staan? ,,Er zullen wat leuke advertenties en Facebook-berichten voorbijkomen. En we gaan met het medewerkersteam naar Circuit Spa-Francorshamps in België. Ik ben nog nooit bij een Formule 1-race geweest en we hebben heel mooie plaatsen, vlakbij de herpin."

Mogelijk krijgt Max Verstappen nog een gridstraf na het defect van Hongarije, waardoor hij in zijn Red Bull nu nieuwe onderdelen moet laten plaatsen. ,,Dat betekent alleen maar meer inhaalacties. Ik denk dat we een heel mooie race krijgen."

Meer weten over SpaaQ?


Ga naar de website van SpaaQ, stuur een bericht via WhatsApp naar 06-53614702 of mail naar [email protected] SpaaQ is gevestigd aan de Louis Braillelaan 80 in Rokkeveen met ruime gratis parkeergelegenheid voor de deur en dichtbij de twee Zoetermeerse treinstations en de A12.


Foto: Digitaal Dagblad