Speciaal uitje voor dementerenden in Zoetermeer

2 March 2020, 14:22 uur
Algemeen
mainImage

Museum De Voorde in Zoetermeer is door Alzheimer Nederland uitgeroepen tot dementievriendelijk museum. De staf van het museum is getraind om goed om te gaan met mensen met een vorm van dementie. Vanaf deze maand biedt het museum maandelijks speciale rondleidingen aan voor mensen die kampen met geheugenproblemen.

Museum De Voorde heeft met ervaringsdeskundigen de speciale ‘Weet je nog WEL!-rondleidingen’ ontwikkeld. Zo kunnen mensen met dementie en hun naasten samen een gezellig uitje beleven en herinneringen ophalen in een veilige en prettige omgeving. In een ontspannen sfeer en in een prettig tempo wordt de tentoonstelling verkend. Even geen zin of even zitten? Geen probleem: niets moet, alles mag. De rondleiders zijn speciaal getraind en flexibel.

De rondleidingen vinden plaats op: 11-03, 08-04, 27-05, 24-06, 08-07, 05-08 van 10.30 tot 11.30 uur. Kosten: 8,50 euro (inclusief koffie/thee, entree museum en speciale rondleiding).

Museum De Voorde verzamelt populair design van de jaren 50 tot nu dat symbool staat voor de ontwikkelingen in Nederland. Dit zijn voorwerpen die verhalen oproepen om met elkaar te delen. Verhalen die verbinden. De collectie van het museum neemt je mee terug naar een gezamenlijk verleden. De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ is voor veel bezoekers een feest der herkenning. Als je kampt met dementie, geeft dit houvast.

Aanmelden: [email protected] of tel. 079-3164735 tot een week voor de gewenste datum. Per rondleiding kunnen max. 10 pers. deelnemen. De rondleidingen kunnen op verzoek ook voor groepen georganiseerd worden.