Speciale online stamtafel Bibliotheek Zoetermeer

28 May 2020, 08:08 uur
Algemeen
mainImage

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid organiseert de bibliotheek Zoetermeer een speciale online Stamtafel met auteur Michiel Janzen, schrijver van de thriller 'Hitlers geheime Ardennencommando'. Jij kunt deel uitmaken van deze stamtafel op zondag 7 juni om 14.30 uur.

Wie was Hitlers geheime Ardennencommando? In december 1944 waren de Duitsers teruggedrongen tot achter de Rijn. Deze natuurlijke barrière was verstevigd met egelstellingen en tankgrachten en werd de Siegfriedlinie genoemd. Op 17 december werd bij Aywaille een Amerikaanse Jeep aangehouden. De drie inzittenden kenden het wachtwoord niet. Bij controle van hun papieren vielen ze door de mand. Het bleken verklede Duitsers te zijn, die deel uitmaakten van de commando’s van Otto Skorzeny.

Skorzeny stond bekend als Hitlers favoriete commando; het was de man die Benito Mussolini bevrijd had uit handen van de Italianen.

De paniek sloeg pas echt toe bij de Amerikanen toen hen verteld was dat Otto Skorzeny met 200 man op weg was naar Parijs. Zijn doel? Generaal Dwight Eisenhower te vermoorden. Het plan om Eisenhower te vermoorden was niet meer dan een gerucht. Dit gerucht creëerde een hoop paniek bij de geallieerden. Eisenhower kreeg zelfs huisarrest opgelegd. Dit boek gaat uit van een what-if scenario. Wat als dit plan wel bestond? Hoe zou het zijn uitgevoerd? En door wie?

Luister en praat mee over dit thema met auteur Michiel Janzen. Meld je nu eenmalig gratis voor de online stamtafel via deze pagina en ontvang jouw logincode voor Hitlers geheime Ardennencommando.