Sportgala Zoetermeer: dit zijn de winnaars

mainImage
Sportgala Zoetermeer: dit zijn de winnaars

Ferry Wortman (Kyokushin Karate) van karateschool SportsClub Sushiho en Yara van Kerkhof (shorttrack) van IJsvereniging Zoetermeer (YVZ) zijn gisteren bij Sportgala Zoetermeer verkozen tot Zoetermeerse sportman en sportvrouw van 2017. De beste sportploeg werd het straatvoetbalteam jongens onder 13 jaar van FC Zoetermeer. Zoë Sedney van atletiekvereniging ARV Ilion is uitgeroepen tot het beste sporttalent van de stad.

De winnaars werden bekend gemaakt bij de openingsavond van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer in bijzijn van presentator en rolstoelbasketballer Marc de Hond en wethouder Ingeborg ter Laak.

Nieuw tijdens het sportgala was de verkiezing van de meest maatschappelijke sportaanbieder van Zoetermeer. Deze prijs wordt uitgereikt aan een sportaanbieder die zich op een positieve manier onderscheden heeft, nauw samenwerkt met Zoetermeerse partners, haar deuren heeft geopend voor de wijk of activiteiten heeft ontwikkeld voor specifieke doelgroepen. De winnaar van deze nieuwe prijs werd zwemvereniging ZVZ geworden, vanwege het initiatief om zwemlessen aan statushouders te geven.

Foto: Yara van Kerkhof begon ook 2018 uitstekend met het winnen van twee Olympische medailles.

Fotograaf: © Orange Pictures / Ronald Hoogendoorn.


Foto: Digitaal Dagblad