mainImage

Spreekuur van Buurtbemiddeling Zoetermeer

3 april 2020, 11:30 uur
Algemeen

Omdat we veel thuis moeten blijven, hoor en zie je elkaar meer dan gebruikelijk en dan kun je misschien minder van elkaar verdragen. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn. Speciaal in deze periode organiseert Buurtbemiddeling Zoetermeer van Kwadraad Maatschappelijk Werk een spreekuur voor inwoners van Zoetermeer: iedere werkdag van 11.00 tot 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088-900 4000. Neem gerust contact op voor een adviesgesprek en om te overleggen wat je in jouw situatie kunt doen.

Neem hier ook eens kijkje: www.kwadraad.nl/buurtbemiddeling

Tips om het fijn te houden met de buren

· Als je weet dat je een klus gaat doen die geluidslast kan veroorzaken, laat dit dan de buren weten, zodat ze weten hoe lang het duurt. Houd rekening met thuiswerkende buren.

· Realiseer je dat dat geluiden van dichtslaande deuren, harde muziek, blaffende hond, draaiende wasmachine of de trap oprennen, vaak ook goed te horen zijn voor de buren. Houd hier rekening mee.

· Als je boos of geïrriteerd bent, nemen je emoties gemakkelijk de overhand. Wacht totdat je rustig bent, voordat je de buren aanspreekt, dan komt de boodschap veel beter over.


Foto: Zoetermeers Dagblad