mainImage

Staatssecretaris bezoekt PLUS Verheul

Van links naar rechts: Staatssecretaris Mona Keijzer, PLUS Verheul-eigenaar Adriaan Verheul en SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij.
12 november 2019, 10:07 uur
Algemeen

Staatssecretaris van Economische Zaken, Mona Keijzer, en SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij brachten gisteren een bezoek aan PLUS-ondernemer Adriaan Verheul om zich te laten informeren over zijn sociale en duurzame manier van ondernemen in de gemeente Benthuizen.

 

Adriaan Verheul is een actieve ondernemer en zet zich op verschillende manieren in om de inwoners van Benthuizen te voorzien van gezondere en duurzame keuzes, zowel in zijn winkel als in de gemeente zelf. Zo werkt Verheul aan een maaltijdservice-op-maat, speciaal voor ouderen en alleenstaanden. De maaltijden worden dagelijks vers bereid in de winkel, waarna de porties worden afgestemd op de individuele behoefte van de klant. Door deze aanpak krijgen ouderen een gezonde maaltijd en hoeft er geen eten te worden weggegooid. Een nieuw initiatief om voedselverspilling tegen te gaan.

Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken: "Ik ben onder de indruk van de duurzame initiatieven, die de heer Verheul met zijn team ontplooit in Benthuizen. Hij kent zijn klanten goed en het spreekt me persoonlijk aan dat hij vanuit sociaal ondernemerschap inspeelt op de verschillende behoeftes in zijn buurt."

Duurzame verbouwing
Verheul heeft zich ook actief bemoeid met de verbouwing van het winkelcentrum in Benthuizen en ervoor gezorgd, dat de verbouwde winkels vooral een duurzaam karakter hebben gekregen. Zo zijn grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt, wordt met restwarmte de vloer gekoeld, is ledverlichting de standaard en zijn koelingen afgedekt.

AED 24/7 toegankelijk
PLUS Verheul is tevens één van de 260 PLUS supermarkten die een AED aan de buitenzijde van zijn winkel heeft hangen. Een bewuste keuze, zodat de AED dag en nacht beschikbaar is voor buurtbewoners in nood. De meeste hartstilstanden vinden plaats in woonwijken en omdat PLUS een landelijk netwerk in vaak dichtbevolkte gebieden heeft, wordt de kans groter dat er een AED beschikbaar is om de slachtoffers van een hartstilstand snel te helpen.

Adriaan Verheul is hiermee één van de 235 PLUS-ondernemers, die dagelijks bezig is om op lokaal gebied het verschil te maken en daarmee een belangrijke sociale rol in de buurt vervult.