Zoetermeers Dagblad | Staatssecretaris EZ donderdag in Zoetermeer

Staatssecretaris EZ donderdag in Zoetermeer

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer is donderdag aanwezig bij het jaarlijkse beroepenfeest Zoetermeer On Stage in de Dutch Innovation Factory. Zij zal 's middags om 14.00 uur de tweede ronde van het evenement openen. Ook de Zoetermeerse wethouder Jan Iedema (onderwijs) is aanwezig.

Tijdens het beroepenfeest vinden er, verdeeld over drie blokken, korte gesprekken plaats tussen zo'n duizend Zoetermeerse VMBO-leerlingen en circa 200 beroepsbeoefenaren. Het doel is om VMBO-leerlingen een positief podium te geven en ze te helpen bij het maken van een goede keuze, met als vervolgdoel om schooluitval te voorkomen.

Op de 'Doe Dag' op 28 maart worden de leerlingen die nog meer willen weten ontvangen op de werkplek. Zo zien zij wat het werk concreet inhoudt.

Zoetermeer On Stage is van 13.00 tot 16.00 uur. Iedema opent de eerste ronde en Henk-Arie Schra van Van Dorp Hout, ondernemer in Zoetermeer, de slotronde die 15.00 uur start.

Zoetermeer On Stage is een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, de scholen Oranje Nassau College Clauslaan en Parkdreef, het Picasso Lyceum, het Pleysier College en het Stedelijk College en het bedrijfsleven in Zoetermeer.


Foto: Digitaal Dagblad