Stadsboerderij De Balijhoeve viert komend weekend feest

mainImage
Stadsboerderij De Balijhoeve viert komend weekend feest

Stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen bestaat 25 jaar en daarom is er zowel komende zaterdag 6 als zondag 7 oktober van 13:00 tot 16:00 uur een feestelijk programma met activiteiten voor jong en oud op het boerderijcomplex aan het Kurkhout 100. Wethouder Jacobien Groeneveld (groen) neemt zaterdag om 15:00 uur een cadeau in ontvangst, dat wordt aangeboden door 'Vrienden van De Balijhoeve.' Medewerkers van De Balijhoeve en Stichting Vrienden van de Balijhoeve geven 6 oktober gezamenlijk het startsein voor het jubileumfeest.

Stichting Vrienden van De Balijhoeve, voortgekomen uit de samenspraakgroep Samba, die zich hebben ingezet voor het behoud van De Balijhoeve als ontmoetingspunt en maatschappelijke voorziening voor de wijk Rokkeveen, staan klaar om met de buurtbewoners en geïnteresseerde kennis te maken. Ook de nieuw organisaties die gebruik gaan maken van De Balijhoeve zoals Gemiva SVG Groep en De Drie Ballonnen zijn van de partij.

Gemeente Zoetermeer geeft om 14:30 uur een presentatie van het ontwerp van de nieuwe Balijhoeve en een indicatie van het tijdspad. Na de presentatie is er gelegenheid tot vragen stellen tot uiterlijk 15:30 uur. Iedereen die de presentatie wilt bijwonen, kan zich aanmelden via [email protected] o.v.v. Presentatie De Balijhoeve.

Verder is er de tentoonstelling ‘25 jaar stadsboerderij De Balijhoeve’ en kinderen kunnen gratis meedoen met oud-Hollandse spelletjes zoals steltlopen, boerengolf, hoefijzer werpen, klompgooien, zich laten schminken, een speurtocht volgen langs Oud-Hollandse huisdieren en omdat het 4 oktober dierendag was kunnen ze een groentebuffet aan de dieren geven. De vrijwilligers bakken tegen een kleine vergoeding poffertjes en de muziekband ‘High Fun’ treedt op. Het terras is geopend voor een kopje koffie of thee en andere versnaperingen.

Historie De Balijhoeve

De boerderij is gebouwd in 1992 als ‘Stadsboerderij 2000’ op het voormalig terrein van de Floriade. Na de Floriade werd de boerderij aan de gemeente Zoetermeer overgedragen. Op 1 oktober 1993 werd de boerderij officieel heropend en kreeg het de naam ‘De Balijhoeve’, genoemd naar het aangrenzend bosgebied De Balij.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad