Stadsboerderijen in Zoetermeer gefaseerd open

29 May 2020, 08:43 uur
Algemeen
mainImage
Zoetermeers Dagblad

Vanaf dinsdag 2 juni openen de Zoetermeerse stadsboerderijen De Weidemolen (Oosterheem), De Balijhoeve (Rokkeveen) en het Buitenbeest (Meerzicht) weer hun deuren. Het speelgedeelte van het Buitenbeest gaat op maandag 8 juni weer open. Er zijn wel aangepaste maatregelen; zo mag er maar een maximaal aantal bezoekers tegelijkertijd naar binnen, zijn er vaste looproutes en beperkte openingstijden. De boerderijen houden zich hiermee aan de protocollen die zijn opgesteld door vSKBN, de overkoepelende organisatie voor kinderboerderijen.

De stadsboerderijen zijn de eerste drie weken alleen van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur open. De laatste inloopmogelijkheid voor bezoekers is om 15.30 uur. Op de boerderijen Weidemolen en Balijhoeve kunnen maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn.

De dierenboerderij bij Speelboerderij het Buitenbeest is veel kleiner en daar kunnen maximaal tien personen naar binnen. Er wordt een route uitgezet die de bezoekers moeten volgen. In deze opstartfase is het niet mogelijk dat kinderen tussen de dieren in de weide rondlopen. Tijdens de eerste fase zijn de bezoekmogelijkheden beperkt, bij positieve ervaringen kan dit worden uitgebreid.

Speelboerderij Het Buitenbeest later open
Speelboerderij Het Buitenbeest gaat een week later op 8 juni open zodat dit gelijk loopt met de gehele openstelling van de basisscholen. Daarnaast wordt tot 8 juni nog op het terrein gewerkt waardoor eerder open gaan niet veilig is.

Op het speelterrein van de boerderij aan het Belvedèrebos zijn alleen kinderen van 6 tot en met 12 jaar welkom zonder de ouders en/of begeleiders. Brengen en ophalen is uiteraard mogelijk. Hierbij geldt ook een maximum van 30 kinderen. Er gelden vaste bloktijden van 1,5 uur en dienen kinderen 1,5 meter afstand te houden tot de medewerkers. Het activiteitencentrum wat binnen is, blijft voorlopig gesloten. Kijk op https://stadsboerderijen.org/ voor alle informatie.