Start Nationale Sportweek, Soufiane Touzani morgen in Stadshart

mainImage
Start Nationale Sportweek, Soufiane Touzani morgen in Stadshart

De Nationale Sportweek wordt vanmiddag op de Markt geopend door Ingeborg ter Laak, wethouder Sport. Het startsein is om 13:00 uur samen met freestyle basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball en met het publiek. Na de opening geeft Galdino een demonstratie. Eén van de hoogtepunten is een voetbalshow van straatvoetbalkoning Soufiane Touzani, morgen in het Stadshart. De traditionele sport- en zorgmarkt startte vanochtend om 10:00 uur.

De Nationale Sportweek staat in het teken van ‘Jouw sport, jouw club’. Twee weken lang kunnen alle Zoetermeerders een nieuwe of andere sport uitproberen. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat in heel Nederland 15 dagen (tot en met 29 september) sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

De gemeente Zoetermeer en een aantal sport- en leisureaanbieders grijpen ook nu weer dit evenement met beide handen aan om met diverse activiteiten sport onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen. Deze aanbieders zijn onder andere McDonalds Zoetermeer, het ROC ID College en Gamecity Zoetermeer.

40 sportaanbieders op de Markt


Er staan vandaag veertig sportaanbieders in Zoetermeer en de Combinatiefunctionarissen Sport staan zaterdag 15 september tot 17:00 uur op de sport- en zorgmarkt op de Markt. Bezoekers kunnen zich bij de diverse stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van een aantrekkelijke demonstraties midden op het plein. Dit varieert van G- tennis tot boksen en van hiphopdansen voor kinderen tot cheerleading. Dit jaar is er extra aandacht voor de aangepaste sporten.

Het Stadshart doet voor het eerst mee aan de Nationale Sportweek. Morgen vanaf 12:00 uur zijn er verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. Met als hoogtepunt de voetbalshow van Touzani.

Omdat de Nationale Sportweek jarig is, viert Zoetermeer dat met 15 dagen lang met meer dan 100 sportactiviteiten in Zoetermeer en een aantal met flinke korting. Hiervoor is een strippenkaart die te krijgen is bij de winkeliers in het Stadshart. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/sportweek.

Foto: Soufiane Touzani.

Fotograaf: © Orange Pictures / Danny Ploegaert.


Foto: Digitaal Dagblad