Start Project Paardenmaatje bij Balijhoeve

6 November 2019, 10:16 uur
Algemeen
mainImage

Wethouder Jakobien Groeneveld opende onlangs het Project Paardenmaatje van Stichting Leergeld op Stadsboerderij de Balijhoeve in Zoetermeer. Afgelopen zaterdag kwamen de wethouder, Stichting Leergeld, Caren Wildering (kindercoach) en de deelnemende kinderen samen voor de feestelijke aftrap van het project.

Zoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen konden zich afgelopen periode opgeven voor het project. Met een paardenmaatje doen kinderen extra zelfvertrouwen op en leren zij weerbaar te zijn.

Wethouder armoedebeleid Jakobien Groeneveld draagt het project een warm hart toe en vindt dat kinderen zo vroeg mogelijk weerbaar gemaakt moeten worden. Tijdens de feestelijke aftrap werd duidelijk dat de deelnemende kinderen zelf ook erg enthousiast zijn en er naar uitkijken om met de paarden aan de slag te gaan. Naast de aftrap van het project was er ook nog genoeg tijd voor de kinderen om zich te vermaken met Fleur het paarden andere dieren op de stadsboerderij.

Caren Wildering van Coach and Care’n is erg blij met het aantal aanmeldingen. "De aanmeldingen stroomden zo snel binnen, dat we nu al een flinke wachtlijst hebben. Daaraan kun je zien dat er veel behoefte is aan een project als Paardenmaatje. Met de eerste veertig kinderen worden nu afspraken gemaakt en hopelijk kunnen we het project de komende maanden uitbreiden, zodat ook de kinderen op de wachtlijst aan de beurt komen."