Studenten Haagse Hogeschool doen onderzoek in binnenstad Zoetermeer

mainImage
Studenten Haagse Hogeschool doen onderzoek in binnenstad Zoetermeer

Studenten van de faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid van De Haagse Hogeschool onderzoeken sinds gisteren hoe bewoners van Zoetermeer hun woon- en leefomgeving ervaren. Dit doen zij onder meer door bewoners te interviewen in de Dorpsstraat (foto) en het Stadshart.

Het onderzoek van de studenten is onderdeel van hun minor 'Neighbourhood Governance'. Tijdens deze minor bekijken studenten maatschappelijke vraagstukken vanuit diverse invalshoeken. De studenten doen de komende weken naast Zoetermeer ook Antwerpen, Delft en Den Haag aan.

Wethouder Jan Iedema (Onderwijs) ontving de studenten en is blij met hun komst. ,,Steeds meer studenten komen naar Zoetermeer en denken mee over belangrijke onderwerpen, zoals energietransitie, IT-innovaties en de inrichting van de binnenstad. Wij heten ze van harte welkom. Zoetermeer is een gastvrije stad en we staan open voor hun frisse ideeën en initiatieven."

De komst van de minorstudenten is een direct gevolg van de samenwerkingsovereenkomst tussen De Haagse Hogeschool en de gemeente Zoetermeer die afgelopen december is gesloten. In deze overeenkomst is afgesproken om het onderwijs en onderzoek in Zoetermeer te intensiveren en uit te breiden. Het minoronderzoek vormt hier een mooi zichtbaar resultaat van.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad