Subsidie voor Zoetermeerders die hun huis extra willen beveiligen

mainImage
Subsidie voor Zoetermeerders die hun huis extra willen beveiligen

Zoetermeerders die hun huis extra willen beveiligen tegen inbraak kunnen daar financiële ondersteuning bij krijgen met subsidie van de gemeente. Bij het aanschaffen van een buitenlamp met bewegingssensor en/of een kerntrekbeveiliging op de cilindersloten, geldt er een vergoeding van 40 procent. Voorwaarde is wel dat de ontvanger van de subsidie niet eerder van deze regeling gebruik heeft gemaakt. Het is dit jaar voor het laatst dat de gemeente op deze manier bijspringt. Het totale subsidiebedrag bedraagt 25.000 euro.

Uit onderzoek blijkt dat bovengenoemde maatregelen zeer effectief zijn om een woninginbraak te voorkomen. Een kerntrekbeveiliging is een metalen plaatje dat de bewoner zelf kan aanbrengen op het bestaande cilinderslot. Hiermee kunnen inbrekers het cilinderslot niet meer uitboren.

,,Beveilig uw woning tegen inbraak. Dat kan nu nog met subsidie, dus maak daar gebruik van. Voor het vierde jaar op rij maken we het inbrekers nog lastiger in Zoetermeer," aldus burgemeester Charlie Aptroot.

Hoe deze subsidie aan te vragen?


Geïnteresseerden dienen via deze pagina van de gemeente Zoetermeer een aanvraag in te dienen. Na goedkeuring is het mogelijk de materialen aan te schaffen. Het aankoopbedrag moet, na aftrek van eventuele kortingen in de winkel, minimaal 62,50 euro zijn. Er geldt dan een reductie van 25 euro (40 procent). De gemeente vergoedt maximaal 75 euro.


| Foto: Digitaal Dagblad