Super Ageing Challenge op Dutch Innovation Park

14 December 2019, 11:30 uur
Algemeen
mainImage
Uiterst rechts: wethouder Jan Iedema.

Op 12 december kwamen Grey Valley, DELA, World Startup Factory en de gemeente Zoetermeer bijeen voor de kick-off van de Super Ageing Challenge. In deze challenge wordt gezocht naar oplossingen van maatschappelijke vraagstukken die een steeds ouder wordende bevolking met zich meebrengt.

 

De kick-off vond plaats bij Grey Valley, het innovatienetwerk dat startups verbindt met bedrijven die zich bezighouden met producten en diensten voor ouderen. Nederland vergrijst en dit biedt innovatieve uitdagingen en zakelijke kansen. De Super Ageing Challenge is een kans voor de gemeente en ondernemingen om de meest belovende startups te selecteren en samen te werken aan innovatieve toepassingen en oplossingen die tegemoet komen aan de behoeften van ouderen.

De Super Ageing Challenge World Startup Factory helpt de partners in de Super Ageing Challenge door het bieden van inzicht en toegang tot startups van over de hele wereld met unieke innovaties en oplossingen die in Nederland relevant zijn. Dit schept de mogelijkheid om de meest veelbelovende oplossingen van startups te selecteren en daarmee innovatieve oplossingen aan te dragen voor de vraagstukken van de deelnemende partners.

Jan Iedema, wethouder economie, onderwijs en Dutch Innovation Park: "Door deze challenge verbinden we het innovatieve karakter van het Dutch Innovation Park en de partners die we daar hebben, aan de maatschappelijke vraagstukken die wij als gemeente hebben. Een echte win-win-situatie."

Vergrijzing
Grey Valley en de kansen van de vergrijzing. Ongeveer de helft van alle volwassenen is 50 jaar of ouder. Voor ondernemers biedt dit volop kansen. Zowel om commercieel nieuwe initiatieven te ontwikkelen op gebied van reizen, vrijetijd of mode als om producten, diensten en oplossingen te ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke uitdagingen. Denk aan onderwerpen zoals eenzaamheid, passende woonruimte en e-health. Grey Valley is een ecosysteem van bedrijven, maatschappelijk instellingen, onderwijspartijen en ondernemers die zich richten op deze doelgroep.