Supermarkt PLUS Verheul start boodschappenproject voor ouderen

mainImage
Supermarkt PLUS Verheul start boodschappenproject voor ouderen

Speciaal voor ouderen uit de omgeving van Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zoetermeer die niet meer zo makkelijk boodschappen kunnen doen, starten PLUS Verheul en Actief Rijnwoude vanaf 27 november met de pilot ‘Samen boodschappen doen.’ Vrijwilligers helpen ouderen met boodschappen doen en bieden de mogelijkheid om hen thuis op te halen en weer naar huis te brengen.

Voor niet iedereen is het vanzelfsprekend om naar de supermarkt te kunnen gaan. Om het toch voor iedereen mogelijk te maken, lanceren Adriaan Verheul van de gelijknamige PLUS supermarkt en Jos Timmermans van Actief Rijnwoude een boodschappenproject. In eerste instantie zal er vier weken lang iedere dinsdagochtend om 10:00 uur een ‘shopping ochtend’ plaatsvinden bij PLUS Verheul aan het Prins Willem Alexanderplein 7 in Benthuizen.

Ontvangst in stijl 


Om de ochtend goed te beginnen, worden de mensen ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee. Die ontvangst gebeurt in stijl. In de PLUS winkel is een échte huiskamer nagebootst met een interieur van Van Waay interieurs. Vervolgens gaat een vrijwilliger of personeelslid van PLUS Verheul met de mensen boodschappen doen. Voor wie daar niet toe in staat is, geeft zijn of haar boodschappenbriefje af en zijn het de vrijwilligers die de producten bij elkaar zoeken.

[caption id="attachment_61517" align="alignnone" width="1024"] Midden vooraan: Adriaan Verheul.[/caption]

Na het boodschappen kunnen de ouderen bijkomen in een comfortabele stoel, nippend van een warme drank en kletsend met de andere ‘deelnemers’. De boodschappen worden door PLUS Verheul bij de mensen thuisgebracht.

Deelname aan ‘Samen boodschappen doen’ is gratis. Wie gebruik wil maken van vervoer, kan contact opnemen met Bernard de Vries, kerncoördinator Benthuizen voor Actief Rijnwoude: 06-82743809 of [email protected] Ook vrijwilligers kunnen zich via De Vries aanmelden.

PLUS Verheul vindt maatschappelijk ondernemen belangrijk. Zo werkt de supermarkt mee aan de Voedselbankactie 2019 voor de Voedselbank Zoetermeer. ,,Ook met de actie 'Samen boodschappen doen', dragen wij graag een steentje bij aan een betere samenleving," aldus Adriaan Verheul.


| Foto: Digitaal Dagblad