Tafeltennis: zondag Europacup in Zoetermeer

mainImage
Tafeltennis: zondag Europacup in Zoetermeer

Na een topprestatie vorig seizoen met zes overwinningen op rij in de Europacup (ETTU Cup) en een spannende ontknoping in de strijd met de Franse topploeg Istres, viel het doek voor de tafeltennismannen van Taverzo in de vierde ronde. Dit seizoen mag het team starten in de derde ronde en komende zondag speelt de Zoetermeerse formatie tegen één van de winnaars uit de tweede ronde, SF SKK El Niño Praag uit Tsjechië. Het decor voor de eerste ontmoeting is het Willem-Alexanderplantsoen 4 in Zoetermeer en het duel start 13:00 uur. Er geldt gratis toegang.

De tegenstander uit Praag kreeg door het gewijzigde rankingsysteem nauwelijks punten op basis van de nieuwe wereldranking, waarbij alleen nog recente internationale resultaten tellen. Dat resultaten uit het verleden, wel degelijk een indicatie afgeven over de sterkte van een team werd dan ook duidelijk in de eerste twee rondes. De ploeg uit Praag versloeg alle tegenstanders in de twee poules met overtuigende cijfers. De Tsjechen spelen met Dmitrij Prokopcov (voormalig nummer 43 van de wereld), Jakub Kleprlik en verdediger Stanislav Kucera.

Koreaan 


De Zoetermeerse formatie kan beschikken over de spelers die al eerder in actie kwamen in de eredivisie dit jaar: Padasak Tanviriyavechakul, David McBeath, Jakub Folwarski, Jochem de Hoop en Dorian Nicolle. Daarnaast kan coach Ruud van Graafeiland beschikken over de jonge Koreaan Park Jeongwoo. Bij de keuze wie er speelt aanstaande zondag zal Taverzo er wel rekening mee moeten houden dat er slechts één speler van buiten Europa in het team mag worden opgesteld.

Teammanager Theo Levert: ,,Het begint ondertussen traditie te worden dat we een Koreaanse speler kunnen opstellen in de ETTU Cup. Kang Dongsoo (twee keer) en Kang Donghoon (één leer) kwamen eerder uit voor Taverzo, waarbij de laatste zeer belangrijk was bij de winst vier jaar geleden tegen dezelfde club uit Praag. Nu Padasak regelmatig uitkomt in de eredivisie en we dit in goed overleg moeten plannen zijn we dan ook zeer blij dat we kunnen beschikken over Jeongwoo."

De ETTU Cup zal net als de play-offs en finale in de eredivisie worden gespeeld totdat één van beide teams drie singles heeft gewonnen (best of 5), waarbij na twee singles een korte pauze zal worden ingelast.

Foto: Jakub Folwarski.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier.


| Foto: Digitaal Dagblad