Taverzo maakt zich op voor pittige return

mainImage
Taverzo maakt zich op voor pittige return

De tafeltennissers van eredivisionist Taverzo moeten komende zondag aan de bak in de halve finales van de play-offs. De regerend landskampioen verloor de eerste ontmoeting met Van Wijnen/Smash'70 afgelopen weekend in Hattem (Gelderland) met 3-1 en dus is er een resultaat nodig om een derde beslissingsduel af te dwingen. En om te voorkomen dat de Zoetermeerders voor het eerst sinds jaren niet in de finale staan, met als inzet het landskampioenschap.

,,Er valt niets af te dingen aan de winst van afgelopen zaterdag. De beste ploeg van die dag heeft gewonnen. Als geen ander weten we ook dat het aankomende zondag gewoon weer 0-0 staat en we er keihard tegenaan moeten om de stand in de play-offs gelijk te trekken," zegt Ruud van Graafeiland, teammanager van Taverzo en een paar keer vervangend coach bij afwezigheid van Sven Groot.

Laatstgenoemde realiseert zich dat er nog veel werk aan de winkel is om het tij te keren. ,,Het is erop of eronder, om maar eens een cliché aan te halen. Ik ben overtuigd van de kwaliteit van het team, maar als Martijn de Vries (speler bij Van Wijnen/Smash'70, red.) nog een keer zo onbevangen en sterk kan spelen, dan weten we dat we alles zullen moeten geven om alsnog de overwinning binnen te slepen."

Kalinikos Kreanga was in het heenduel de enige speler van Taverzo die een wedstrijdpunt wist binnen te slepen. De Griek won met 0-3 (9-11, 4-11, 6-11) van Colin Rengers, maar verloor van Martijn de Vries met 3-1 (11-6, 5-11, 11-7, 14-12). Jakub Folwarski en Dorian Nicolle moesten het eveneens afleggen tegen hun tegenstander.

De wedstrijd van Taverzo begint zondag om 13:00 uur. De toegang bij de sporthal aan het Willem-Alexander Plantsoen 4 (Driemanspolder) is gratis. De andere halve finale gaat tussen Itass/DTK'70 en Salamanders. De tussenstand is daar 1-0 in het voordeel van Itass/DTK'70, de verliezend finalist van vorig jaar.

Foto: Kalinikos Kreanga namens Taverzo.

Fotograaf: Elsbeth Parmentier.


| Foto: Digitaal Dagblad.