Taxateur Arie Molendijk komt naar Zoetermeer

19 December 2019, 08:05 uur
Algemeen
mainImage

Taxateur Arie Molendijk komt op zaterdag 28 december (13.00-15.00 uur) naar het NH Hotel in Zoetermeer voor een taxatiemiddag. Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

 

Zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie et cetera was de heer Molendijk actief als taxateur en op 1 december 2018 vierde hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen in de Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. "De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen", aldus Molendijk.

De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen zelf, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail. De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot circa 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Het NH Hotel in Zoetermeer ligt aan de Danny Kayelaan 20. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.