'Te lange vrachtwagens rijden weer door Dorp'

mainImage
'Te lange vrachtwagens rijden weer door Dorp'

Zó! Zoetermeer heeft met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur haar zorgen geuit over de verkeerssituatie in de wijk Dorp. In de omgeving van Nutricia zouden volgens de politieke partij weer te lange vrachtwagens rijden omdat de eerder geplaatste verbods- en verwijsborden (voor de omleidingsroute) er niet meer staan. Dit heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen.

'Helaas zijn de meeste borden nu – blijkbaar vanwege allerlei werkzaamheden – verdwenen. Dit heeft tot gevolg dat er weer vrachtwagens de straten inrijden en intussen melden de omwonenden dat minstens één vrachtwagen zich alweer klem heeft gereden,' aldus Zó! Zoetermeer.

De fractie heeft het college verzocht de borden binnen veertien dagen weer terug te plaatsen. 'Het verdwijnen van de borden lijkt te maken te hebben met bouwwerkzaamheden (Oranjelaan) en het opbreken van straten. Het lijkt ons dat – als een bord al tijdelijk moet wijken – er een andere goede plek voor gezocht moet worden én dat de borden na de werkzaamheden teruggeplaatst moeten worden. Op welke manier is geregeld dat borden ook gedurende werkzaamheden op de juiste plaatsen blijven staan?'

In september 2017 nam de raad het besluit over de nieuwe ontsluitingsweg voor Nutricia.


Foto: Digitaal Dagblad