Technisch knutselen voor kinderen

mainImage
Technisch knutselen voor kinderen

Vanaf woensdag 19 september kunnen kinderen vanaf 6 jaar die graag technisch knutselen of nieuwsgierig zijn naar nieuwe technologieën terecht bij het Open Lab Junior in het CKC Digital Art Lab in het CKC-gebouw (adres: Leidsewallen 80). Elke woensdag kunnen zij tussen 14:00 en 16:30 naar hartenlust bouwen en experimenteren met bijvoorbeeld virtual reality en robots.

Tijdens Open Lab Junior krijgen de kinderen alle ruimte zelf aan de slag te gaan. Er zijn geen lessen, maar de kinderen worden gestimuleerd om zelf op onderzoek te gaan en te experimenteren. Er is wel begeleiding aanwezig.

Piem Wirtz, manager Digital Art Lab: ,,Open Lab voor jongeren op vrijdagmiddag is al een jaren een succes. Jongeren komen dan in het lab experimenteren met nieuwe technologieën. Om heel eerlijk te zijn hadden wij onderschat hoe groot de aantrekkingskracht is van het Digital Art Lab op jonge kinderen. Wij gaan deze 'kleine uitvinders' daarom vanaf september faciliteren en natuurlijk uitdagen!"

Er zijn voor de kinderen apparatuur en materialen aanwezig waarmee zij mogen werken, zoals kleine elektronica, Mac-computers, 3D-printers, camera’s en green screen-doeken. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Deelname kost 4,50 euro per keer en papa, mama, opa’s en oma’s doen gratis mee.

Meer weten? Ga naar de website van CKC & partners.


| Foto: Digitaal Dagblad