Terreurverdachten Zoetermeer blijven in cel

28 November 2019, 15:08 uur
Algemeen
mainImage
ANP

De twee mannen die maandag zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een aanslag, blijven de komende veertien dagen nog in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam donderdag beslist. Het doelwit van de aanslag, die vermoedelijk eind van het jaar had moeten plaatsvinden, is niet duidelijk geworden, aldus het Openbaar Ministerie.

 

De twee Zoetermeerders van 20 en 34 jaar werden deze week gearresteerd (lees bericht) door een antiterrorisme-eenheid van de Dienst Speciale Interventies (DSI), één van hen op straat in Den Haag en de ander in zijn woning in Zoetermeer. Bij huiszoekingen zijn geen vuurwapens of explosieven gevonden.

De politie begon met het onderzoek nadat de inlichtingendienst AIVD informatie had verstrekt over de plannen voor een aanslag met explosieven, waarvoor de twee een training zouden willen volgen. Bij het onderzoek zijn politie-infiltranten ingezet die volgens het OM "onmisbaar waren om zicht te krijgen op de verdachten en hun plannen voor een aanslag".


Door: ANP