Thrillerfestival: Rabobank zwaait af als hoofdsponsor

mainImage
Thrillerfestival: Rabobank zwaait af als hoofdsponsor

Bij de naderende tiende editie van het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer (26 oktober-4 november) zal Rabobank voor de laatste keer als hoofdsponsor fungeren. De bank stond een decennium geleden aan de voet van het culturele evenement, maar nu is het tijd om iets meer afstand te nemen.

,,Het idee voor het Thrillerfestival is voortgekomen vanuit de discussie of Zoetermeer als jonge stad wel over cultuur beschikt, zoals Delft dat heeft met zijn historie en grachten. Men wilde in Zoetermeer iets unieks creëren en we kwamen gezamenlijk toen op de in Engeland al zeer populaire thrillerfestivals," zegt Bert van Vliet, rayondirecteur bij Rabobank Zoetermeer. ,,Vanuit die thrillers (er is een traditionele thriller-boekenmarkt bij de start van het festival, red.) zijn we de verbinding gaan maken met onderwijs en het bedrijfsleven, met een cultureel element erdoorheen."

Er werd contact gezocht met lagere scholen voor boekenwedstrijden en middelbare scholen zoals het Erasmus College voor het organiseren van toneelstukken tijdens het festival. Inmiddels bestaat het festival uit een week vol met activiteiten. ,,Kinderen raken zo gemotiveerd iets aan cultuur te doen. Dan wel door het schrijven/filmen van een verhaal of het meedoen aan een toneelstuk."

[caption id="attachment_48350" align="alignnone" width="900"] Een toneelstuk op het Erasmus College tijdens een eerdere editie van het Nederlands Thrillerfestival. Fotograaf: Richard Jetten.[/caption]

Later voegden de door het Stadshart georganiseerde Halloweenparade en lasershow zich bij het Thrillerfestival. ,,Heel mooi om te zien hoe dat elkaar versterkt," aldus Van Vliet.

Zwembandjes kunnen af


Rabobank blijft als subsponsor verbonden aan het Thrillerfestival. De zwembandjes kunnen af, het najaarsevenement kan nu zelfstandig verder zwemmen. ,,De intentie was om na vijf jaar al een stapje terug te doen, maar als we toen gestopt waren, was het financieel niet meer te organiseren geweest. Het Nederlands Thrillerfestival staat nu en er zijn meer sponsors. Ja, ik ben trots op wat er is neergezet en blij dat wij daar als Rabobank daar een bijdrage aan hebben kunnen leveren. Als je ziet hoeveel mensen er elk jaar op af komen, ook van buiten Zoetermeer. Geweldig om te zien."


Foto: Digitaal Dagblad