Zoetermeers Dagblad | Tips voor Zoetermeerders in zomervakantie
mainImage

Tips voor Zoetermeerders in zomervakantie

7 juli 2020, 10:37 uur
Algemeen

Het officiële startsein is gegeven: de CultuurZomer is begonnen. Een zomer vol met culturele activiteiten die nu wél kunnen. De komende maanden staan vol in het teken van de CultuurZomer Zoetermeer.

Het Cultuurfonds Zoetermeer en Floravontuur Promotie Zoetermeer zijn de CultuurZomer gestart. Samen met de culturele organisaties en makers worden er activiteiten en initiatieven gestart die passen binnen de richtlijnen van het RIVM. Er hebben zich al veel culturele partners gemeld met creatieve ideeën. De volgende programmaonderdelen deelt de organisatie graag alvast, als voorproefje van alles wat er komen gaat.

Survivalpop: ‘Little-One-Man-Shows’
In de maanden juli en augustus kun je online het project Survivalpop bijwonen. Speciale quarantaine-edities die wekelijks op YouTube en op andere social media geplaatst worden met optreden door verschillende lokale artiesten. In deze safe opgenomen mini-clips zal telkens één soloartiest zich presenteren. Houd de website in de gaten voor alle leuke artiesten!

Musical Sing-Along
Op vrijdag 17 juli is het tijd voor een heel bijzonder concert vanuit het Stadstheater Zoetermeer: de Musical Sing-Along! De hele avond staat in het teken van de meest geliefde musicalliedjes ter wereld. En het het publiek kan meezingen. Het concert kan je volgen van achter je computer of tv. Het wordt namelijk uitgezonden via Facebook, YouTube en via het kanaal van Focus voor Zoetermeer.

Zomerprogrammering
In het Stadstheater Zoetermeer kun je bijzondere zomervoorstellingen bezoeken. Het Stadstheater biedt op vier zaterdagavonden exclusieve theatervoorstellingen aan. Bezoekers nemen namelijk zelf plaats op het grote podium. Hierdoor dient jouw theaterbeleving, uiteraard op 1,5 meter, nog intenser te zijn. Kijk op de website voor het gehele overzicht van shows in het Stadstheater.

Filmhuis Cameo begint ook weer met het draaien van films. Elke woensdagavond kan je een bijzondere filmhuisfilm bekijken in Cameo. Van bekende tot onbekende films, in de maanden juli en augustus komt alles aan bod. Kijk voor alle films op de website van de CultuurZomer.

Benieuwd naar alle activiteiten en intiatieven die in de CultuurZomer plaatsvinden? Bekijk de totale programmering op www.cultuurzomer079.nl en mis niets.