Titanic en Rocky Horror Picture geschrapt

15 May 2020, 17:33 uur
Algemeen
mainImage
ANP
René van Kooten.

De grote reizende musicalproducties Titanic en The Rocky Horror Picture Show die in het seizoen 2020-2021 in de Nederlandse theaters te zien zouden zijn, worden voorlopig geschrapt. Het producentenduo Hans Cornelissen en Ruud de Graaf heeft hiertoe moeten besluiten vanwege de aanhoudende coronacrisis, maakten zij vrijdag bekend.

Het tweetal wil beide voorstellingen in het seizoen 2021-2022 alsnog op de planken brengen, als de coronacrisis hopelijk voorbij is. "Deze pijnlijke beslissing is onafwendbaar gebleken", meldt Cornelissen. "We zijn de afgelopen twee maanden steeds blijven hopen de tournees volgens de bestaande planning overeind te kunnen houden, maar dat is niet meer realistisch. Uitzicht op terugkeer naar de normale situatie is er nu nog niet en deze twee grote reizende producties zijn vanwege het grote aantal cast- en crewleden ook niet geschikt voor de zogenaamde ‘anderhalvemeterformule’."

De Graaf en Cornelissen zijn na Stage Entertainment van Albert Verlinde het grootste Nederlandse productiehuis als het gaat om grote theatervoorstellingen. Beide shows zouden zeven maanden lang door Nederland toeren en ruim honderd maal te zien zijn in meer dan dertig theaters. De producties boden bijna een jaar lang werk aan bijna honderd mensen. In de hoofdrollen waren grote namen als René van Kooten, Mariska van Kolck, Sven Ratzke en Ellen Pieters gecast.


Door: ANP