Tweede editie SnowWorld FunRun in juli

mainImage
Tweede editie SnowWorld FunRun in juli

Op zondag 8 juli aanstaande vindt de tweede editie plaats van de SnowWorld FunRun, met SnowWorld Zoetermeer als decor. De deelnemers lopen voor het goede doel, de Mentelity Foundation, de foundation van snowboardster Bibian Mentel, tweevoudig paralympisch kampioen van dit jaar bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.

Er zijn drie afstanden: 1,5 kilometer (Family Run), de 5 en 10 kilometer TrailRun en de 5 en 10 kilometer FunRun. Bij alle runs loop je over de sneeuw. Voor de echte liefhebber is er ook de Snow Mountain Challenge. Hierbij ren je 300 meter de skihelling op met een selecte groep. Om hieraan mee te kunnen doen, dien je minimaal honderd euro aan donatiegelden op te halen voorafgaand aan het evenement. Inschrijven kan via deze pagina.

,,Hoe gaaf is het wel niet om de skihelling op te rennen voor het goede doel," zegt organisator Ruud van Eck. ,,En na afloop natuurlijk even je medaille laten graveren. Om vervolgens aan te sluiten bij de BBQ en het après-ski-feestje met een toffe DJ!"

Het mooie aan het meedoen aan de SnowWorld FunRun volgens Edwin Spee, de man van Bibian Mentel en bestuurder van de Mentelity Foundation, is dat elke deelnemer zich persoonlijk kan inzetten. Door het aanmaken van een individuele donatiepagina kan elke loper of businessteam geld ophalen in zijn of haar vriendenkring. ,,Hierdoor kan onze foundation nog meer mensen met een lichamelijke beperking laten sporten," aldus Spee.


| Foto: Digitaal Dagblad.