Tweede fase Gastvrij Zoetermeer gestart

mainImage
Tweede fase Gastvrij Zoetermeer gestart

De Gastvrije Geuzen, de eerste city hosts van Zoetermeer, zijn vanaf 1 december te zien in de binnenstad. Zij dienen voor een extra welkomgevoel te zorgen in de winkelgebieden en hiermee de sociale meerwaarde van de stad te versterken.

Het is een onderdeel van de landelijke pilot Gastvrij Zoetermeer waaraan Zoetermeer in 2018 deelneemt met drie andere steden. In dit project draait het om het gastvrijer maken van de stad. Aan het project zit wetenschappelijk onderzoek vast zodat andere steden kunnen leren van Zoetermeer bijvoorbeeld. Het project bestaat uit twee onderdelen: winkelpersoneel scholen en stadsgastheren en -vrouwen opleiden.

Wethouder Jan Iedema: ,,Ik ben zeer tevreden over het verloop van dit project. Ik ben ook trots op alle ondernemers die deelnamen aan de hospitality trainingen. We hebben veel met elkaar bereikt in korte tijd. Nu gaan we actief aan de slag in de stad."

Wethouder Margreet van Driel vult aan: ,,De Gastvrije Geuzen zijn echte ambassadeurs voor de stad, die het gevoel van welkom zijn kunnen versterken en daarmee de gastvrijheid verhogen. We hopen op nog meer gastvrije geuzen om onze stad te promoten."

Lees in dit interview met Stijn Brandenbarg meer over de Gastvrije Geuzen.

Voorzitter Lennie Huizer, voormalig voorzitter van Floravontuur Promotie Zoetermeer en voormalig wethouder, presenteerde tijdens de bijeenkomst de Stichting Gastvrij Zoetermeer. De stichting is in het leven geroepen om onder meer de professionaliteit van de Gastvrije Geuzen te waarborgen.

Aanmelden


Aan de slag als Gastvrije Geus? Elke enthousiaste Zoetermeerder, jong en oud, kan een Gastvrije Geus worden. Heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie en meld je aan op www.zoetermeer.nl/gastvrijzoetermeer.

Foto: Stijn Brandenbarg is nauw betrokken bij Gastvrij Zoetermeer.

Fotobron: www.zoetermeersdagblad.nl.


Foto: Digitaal Dagblad