UITfestival 'smaakt naar meer'

mainImage
UITfestival 'smaakt naar meer'

De start van het culturele seizoen in Zoetermeer werd afgelopen vrijdag 14 en zaterdag 15 september voor het eerst geopend met het UITfestival 2018 (voorheen Cultuur Lokaal). De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

'Een zonovergoten dag vol professionele previews, optredens van Zoetermeerse talenten en ander leuk vermaak. De eerste editie van het UITfestival Zoetermeer smaakt absoluut naar meer.'

Na een openingsvoorstelling in het Stadstheater op vrijdagavond werd op zaterdag om 11:45 uur het festival geopend door orkest Kunst & Vriendschap met een vertolking van verschillende filmmuziek. Om 12:15 uur opende wethouder Margreet van Driel (evenementen & citymarketing) het festival met een grote knal. Waarna trompettist Eric Vloeimans de lijn zette van het nieuwe UITfestival.

Gedurende de dag hebben diverse Zoetermeerse amateurverenigingen laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van zang, muziek en toneel en in het Stadstheater stond een kunstexpositie van Ateliers 1819.

Het Stadstheater zorgde voor twaalf professionele previews van artiesten die later dit jaar optreden in het theater. Naast cabaretiers Fuad Hassan, Soundos en Steven Brunswijk traden ook de stoere motormannen van 155 op, The Bluebettes en Tommie Christiaan. De avond werd afgesloten op het Cadenzaplein door de band Symfo Classics. De band is op 29 december te zien bij Cultuurpodium Boerderij.

Fotobron: TOFfoto Jenner & Lans.


| Foto: Digitaal Dagblad.