Uitreiking Publieksprijs Kunst & Cultuur

mainImage
Uitreiking Publieksprijs Kunst & Cultuur

Op 2 december vond de uitreiking van de Publieksprijs Kunst & Cultuur en de Bruisprijs plaats in het Stadstheater. Het Bronzen Visdiefje van de Publieksprijs werd dit jaar uitgereikt door wethouder Robin Paalvast aan Circo di Strada. Aan wethouder Margreet van Driel de eer om de Bruisprijs te overhandigen aan het Nationaal Videogame Museum en de Bruis Stimuleringsprijs aan de ondernemers aan het Cadenzaplein.

Een spannende middag voor Jas van Taal, Zohra Jongerius, The Young Ones, Circo di Strada en Maria en Anuschka Pedano. De vijf genomineerden van de Publieksprijs presenteerden zich elk op geheel eigen wijze. Dit zorgde voor een uitreiking vol bewijs van mooie culturele initiatieven in Zoetermeer. Namens Circo di Strada ontving Vera Weber het Bronzen Visdiefje en de cheque t.w.v. 1.000 euro. De circusparade van Jori Veldhuizen steeg in 2018 naar grote hoogte met evenementen in Hong Kong, Azerbeidzjan en bij het concert van de Toppers en ontving de meeste stemmen van het publiek.

Nieuw dit jaar was de samenvoeging van de Publieksprijs Kunst & Cultuur en de Bruisprijs in één uitreiking. De Bruisprijs wordt gezien als waardering voor organisatoren die Zoetermeer in 2018 met bruis vernieuwend op de kaart hebben gezet. De jury stond voor een moeilijke keus om de verschillende initiatieven met elkaar te vergelijken. Daarom besloot de jury om dit jaar ook de Bruis Stimuleringsprijs als aanmoediging uit te reiken.

De Bruisprijs t.w.v. 750 euro werd gewonnen door Hasan Tasdemir van het Nationaal Videogame Museum. Ruud Steggerda, directeur Floravontuur Promotie Zoetermeer: ,,De nieuwe opzet van de Bruisprijs in combinatie met de Publieksprijs Kunst & Cultuur liet grote diversiteit zien onder de genomineerden. Goed om in één middag te zien hoe breed en cultureel onderlegd Zoetermeer is."

Fotobron: Ardito.


| Foto: Digitaal Dagblad